Studiering - en annen måte å lære spansk på

Å snakke, lese, lytte til og lære spansk trenger du ikke lenger gjøre alene;

det kan du gjøre sammen med venner og bekjente.

Hvor du vil, når du vil, med hvem du vil

og om de temaene som berører hverdagen din

- helt på DINE premisser -

i en studiering!

Lær spansk gjennom studiering med venner!

 

Et alternativ til å studere spansk på egen hånd, er en studiering! Du kan gå på språkkurs etter språkkurs, kjøpe deg et to-ukers eller fire-ukers språkkurs på spansk språkskole der skolen, bokstaveklig talt, ber deg velge ut fra en av meny av kurs, og som slett ikke tar hensyn til dine ønsker og krav. Språkskoler er vidunderlige institusjoner med tanke på å lære seg et nytt språk, men de kan også være en tidkrevende og disiplinerende måte å lære seg spansk på, så:

 

Hvorfor ikke starte opp en studiering

sammen med venner og bekjente,

og studere akkurat det du selv har lyst til å lære?

En studiering fungerer slik at man avtaler å treffes regelmessig, enten én eller flere ganger i uka, eller månedlig - dere bestemmer selv.

Dere bestemmer selv framdrifta, hva og hvor mye dere skal gjøre på egen hånd mellom hvert møte, og hvilke tema dere skal konsentrere dere om.

Man kan studere hjemme hos hverandre, ute på en koselig kafé med trivelige omgivelser eller på et hvilket som helst sted dere kan slappe av sammen og fokusere på samme mål - det spanske hverdagsspråket som er nyttig for dere.

Det kan være greit å utnevne en gruppeleder, som kan holde dere i ørene, legge til rette for de ulike møtene, sørge for at frister blir overholdt og at leksene blir gjort til rett tid - dersom dere velger å være en streng gruppe. Hvis dere er en gruppe etter min intensjon, som beskrevet overfor, så er det gruppeleder som passer på at læringen følger oppsatt timeplan.

Som grunnlegger av språkgruppa vår, Spansk på DINE premisser, kjenner jeg på et visst ansvar for å hjelpe de av dere som gjerne vil lære enda mer, å nå målene deres om å lære enda mer.

Så derfor tilbyr jeg meg å hjelpe dere å starte studieringer, kartlegge personlige språkmål, ønsker og behov, medvirke til å sette sammen en passende "studieplan", slik at ikke sakene går for fort (vi må være tålmodige når vi skal tilegne oss et nytt språk), og bistå i veiledning videre.

Dere kan få oppgaver hos meg eller, aller best, vi/dere lager oppgaver og kortsiktige mål sammen, både teoretiske og praktiske øvelser, samt skriftlige oppgaver som dere kan sende til meg på e-post for retting, kommentarer, tilbakemelding og framovermelding.

Det er alltid viktig å få en viss tilbakemelding eller vurdering på sin egen framgang, og like viktig er det at noen med språklig erfaring kan gi en framovermelding slik at den studerende vet hva som må rettes på, hva som går bra og hva som går over all forventning (din, ikke min, for jeg har tro på alle som ønsker å lære spansk).

Giga Spansk AS har designet en Grunnopplæring i spansk, tilpasset en studiering på nettopp begynnernivået, men den er absolutt å anbefale for deg som ønsker å starte helt alene, helt på egen hånd og helt i egen ånd.

 

Ta en titt på det vi kan tilby, fyll inn noen få opplysninger og lag deg et passord for senere bruk, og se om dette kan være til hjelp for deg. Deretter kommer du tilbake hit og scroller videre nedover for mer informasjon.

Før du leser videre vil jeg informere om et fabelaktig tilbud jeg nettopp har fått fra en av mine beste samarbeidspartnere i Málaga, og du er hjertelig velkommen til å benytte deg av det - det passer utmerket for oss alle i disse tider med karantene og hjemmeisolering (klikk på lenken nedenfor og på logoen):

Supertilbud for dere som ønsker lære spansk online!

 

Gjeldene skole anbefaler jeg på det varmeste!

Jeg har selv tatt massevis og lassevis av kurs ved

 

Cervantes er faktisk den eneste språkskolen jeg bruker,

sist gang i fjor høst tok jeg både

didaktikk-kurs og jus-kurs

for å øke min egen spisskompetanse.

Om du melder deg på,

noe jeg håper du gjør i disse tider mens vi har all verdens tid,

skal du bare si fra hvor du har fått anbefalingen,

så vil skolen tillate at du får enda mer hjelp hos meg

i form av oppfølging og tilrettelegging.

Cervantes Escuela Internacional og jeg har i mange år

 samarbeidet svært godt, både på og utenfor banen!

CEI-logo.png

I disse karantene-tider må nok informasjonen nedenfor tas for det den er - karantene-fri!

I en studiering spiller ikke alder noen rolle, men man bør ligge på mer eller mindre samme språklige nivå, d.v.s. i hvert fall kunne noenlunde like mye (eller lite, om du vil), og være beredt til å jobbe mot de samme målene. Om dere bor høvelig nært hverandre, kan hende i samme boigkompleks eller nabolag, blir terskelen for å øve sammen lavere, mer overkommelig og mer lystbetont, noe du ser fram mot!

Jeg har nylig begynt på årets rundreiser til stedene "der nordmenn bor" - og vi bor overalt (!) -, og nå passer det fint å besøke deg og dere på Costa Cálida og Costa Blanca, vise litt og informere om hvordan en studiering kan gjennomføres, hvilken litteratur en bør støtte seg til, forslag til framdriftsplan & oppfølgingsplan fra min side - alt laget og planlagt i samarbeid med deg og de andre deltakerne.

I januar og februar besøkte jeg Mijas Costa, Fuengirola, Torremolinos og Málaga, og her er det allerede grupper som er i gang med språkutveksling og samarbeid mot egen spanskspråklig framtid.

Den neste besøksrunden startet 9. mars i Málaga og Fuengirola, for å høre hvordan det gikk med de oppstartede gruppene. Deretter gikk ferden videre til flere steder i provinsene Murcia og Alicante. Siste besøk i dette området ble Albir, 14. mars.

Jeg har truffet bare hyggelige og spennende mennesker på denne reisen. Tusen takk til dere!

Om vi sammen, du, dere, jeg og vi, klarer å få dette ordentlig til, så akter jeg å fortsette å reise rundt til andre steder i Spania "der nordmenn bor" og prøve å få i gang flere studieringer. Og kjenner du noen som ikke er på Facebook, men som har både lyst og utbytte av dette - inviter dem med deg.

 

Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med deg!

IMG_0842_edited.jpg

Disse to bøkene, "Lo básico" og "Lo dicho", er to av mine følgesvenner når jeg "reiser rundt og treffer nordmenn der nordmenn bor", gjennom år med spanskstudier og egen integrering i mitt spanske, lokalmiljø i Torremolinos.

Begge er skrevet av Cristina Palanca.

IMG_0843_edited.jpg

Det som ikke er så greit med disse bøkene, er at de er gått ut fra forlaget. Den gode nyheten, derimot, er at jeg har fått tak i noen eksemplarer av hver av bøkene, direkte fra forfatteren, og kan formidle dem videre til deg og de andre i studieringen din. Kom på et av informasjonsmøtene så skal jeg vise dem fram! Klikk på bildene og les omtalen, både om nytte og innhold... De er forøvrig nyttige for alle.

Claro_que_sí_bilde.jpg

En annen, svært så nyttig bok og medhjelper er denne arbeidsgrammatikken laget av Eli-Marie Drange og Sidsel Friis. Kan hende har du stiftet bekjentskap med den tidligere?

Som den gode følgesvennen den er, tar den deg med på en grunnleggende, språklig reise fra første bokstav til siste store, lange og innholdsrike tekst - skrevet og forfattet av deg!

Også denne boka kan du stifte nærmere bekjentskap med om du møter opp på et av informasjonsmøtene i tiden fra 9. til 22. mars, langs la Costa del Sol, la Costa de Almería. la Costa Cálida og la Costa Blanca.

Lo básico: €25 eller 250,-

 

Lo dicho: €22 eller 225,-

 

¡Claro que sí!: €42 eller 425,-

Denne kan også bestilles fra forlaget, Cappelen, eller via AdLibris og andre nettbokhandlere, men da med tillegg for porto og forsendelse.

Hos Giga Spansk AS er det du som bestemmer innhold, varighet, progresjon og design på kurset, og jeg som oppfyller dine krav. Om du ønsker å studere alene eller, mye bedre, sammen med andre kan du og jeg sette sammen en trivelig studiering, så har du opptil flere sparringspartnere å utforske språket sammen med. Jeg kommer og besøker dere med jevne mellomrom og sørger for at dere alltid har noe å strekke dere mot, og passer på at dere ikke "går dere bort" i det nye språklandskapet. Språk åpner dører, og det er sant, men de fleste av oss ønsker å være noenlunde forberedte på hvilke dører som åpner seg, og være i stand til å ta i mot det som venter oss bak de nyåpnede dørene.

Utført reiserute, mars 2020

Reisen og besøkene ble gjennomført til og med 14.3.,

men på grunn av Corona-alarmen måtte resten avlyses.

Jeg er fortsatt veldig tilgjengelig hjemmefra!

Tidspunkt

10.3. - Ettermiddag/Kveld

11.3. - kl. 14:00 >>

11.3. - kl. 19-ish >>

12.3. - kl. 12:30 >>

           kl. 19-ish >>

13.3. - kl. 13:00 >>

13.3. - kl. 17:00 >>

14.3. - kl. 19:00

15.3. - kl. 12:00-14:00

15.3. - kl. 17.30 >>

16.3. - Formiddag

16.3. - Middag

16.3. - Ettermiddag

17.3. - kl. 11:00-13:00

18.3. - kl. 16:00-20:00

Sted

Fuengirola Norsk Forenings lokaler

Murcia, Cabo de Palos, La Bodega

Restaurante Manga Norte

Torrevieja Besøk i Den norske klubben

Bar Carlos

Gran Alacant Den norske klubben, Río Segura, 34

Santa Pola Restobar Leico, Av. Granada

Albir Sunrise

Dénia Hos Ragnhild Flåtten Johansen

Albir Pizza Rústica

Alfaz del Pi Den norske klubben

Nucia Jeg er åpen for forslag

Altea Jeg er åpen for forslag

 

Torrevieja Tirsdagslunch

Fuengirola Norsk forening

Logo Giga Spansk AS.PNG

Ingen dyr ble skadet under tilvirking av denne siden     Stolt utvikler Mona M. Moum 2019

Kontakt oss

I Spania "der nordmenn bor"

gigaspansk@gmail.com 

Logo Giga Spansk AS.PNG

Følg oss

  • Facebook
  • Instagram

Organisasjonsnummer 922159033